Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Дайкири:


50 мл бял ром, 20 мл сок от прясно изцеден лимон, 1 ч.л. захар, 1 кубче лед, 1 резенче лимон.

Ледът се слага в шейкър. Прибавят се белият ром, сокът от лимона и захарта. Разбива се силно за около 20 секунди. Сместа се налива в изстудена коктейлна чаша.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.