Добре дошли Приятели!
Сладко от сини сливи:
3 кг. сини сливи, 1 кг. захар, 300-400 г. ядки - лешници, бадеми, орехи,
1 ч.л. лимонтозу, 3-4 листа от индрише, 1/2 ч.л. канела по желание.
1 ч.л. лимонтозу, 3-4 листа от индрише, 1/2 ч.л. канела по желание.
Сливите се измиват добре и се нарязват на четвъртинки, като се махат костилките. Поставят се в тава или по-широка тенджера, посипват се със захарта и се оставят да престоят 1 нощ или 8-10 часа. На другия ден се слагат на котлона да заврат и се варят 10 минути, засечено от завирането, като по време на варенето се отстранява образувалата се пяна. Свалят се от котлона и отново се оставят да престоят до следващия ден.
Слагат се на котлона да заврат, прибавят се измитите и подсушени листа от индрише и ядките и сладкото се сварява до готовност или капка капната от течността върху чинийка, да си запазва формата и да не се разлива.
Три-четири минути, преди да се свали от огъня готовото сладко, се слага канелата (по желание) и лимонтозуто. Сладкото се насипва в сухи бурканчета, затваря се с капачки и се стерилизира 10 минути.
Слагат се на котлона да заврат, прибавят се измитите и подсушени листа от индрише и ядките и сладкото се сварява до готовност или капка капната от течността върху чинийка, да си запазва формата и да не се разлива.
Три-четири минути, преди да се свали от огъня готовото сладко, се слага канелата (по желание) и лимонтозуто. Сладкото се насипва в сухи бурканчета, затваря се с капачки и се стерилизира 10 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар