Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Май-Тай:


натрошен лед, 60 мл. светъл ром, 30 мл. тъмен ром, 15 мл. "Коантро”, 15 мл. "Амарето”, 15 мл. лимонов сок
90 мл. ананасов сок, 90 мл. портокалов сок, 15 мл. захарен сироп, разбит гренадин.


Широка чаша се напълва до половината с натрошен лед. Изсипват се съставките в реда, в който са изброени. Разбърква се с бъркалка. Украсява се по желание с парченца лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.