Добре дошли Приятели!
Картофена яхния:
600 - 700 гр. картофи, 2 глави лук, 1 зелена пиперка, 1 връзка магданоз,
1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. оцет, щипка захар, черен пипер,
сол, олио, чубрица.
1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. брашно, 1 ч.л. оцет, щипка захар, черен пипер,
сол, олио, чубрица.
Обелват се картофите и се сваряват в подсолена вода. Нарязват се на едро. В дълбок съд се запържва скълцания лук. Прибавя се брашното, разбърква се и се разрежда с около литър вода. В така получения сос, се слагат подправките - щипка захар, чубрицата, черния и червения пипер и една чаена лъжичка оцет. Когато соса заври се прибавят картофите и нарязаната пиперка.
Ястието се оставя да поври още 15 минути, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сваля от огъня.
Ястието се оставя да поври още 15 минути, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сваля от огъня.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар