Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Синя лагуна:


лед, 30 мл. водка, 15 мл. синьо кюрасо, лимонада.


Висока чаша се напълва до половината с лед. Добавят се водката и кюрасото. Завършва се с лимонада. По желание се украсява със забодена на клечка маслина. кюрасото. Завършва се с лимонада. По желание се украсява със забодена на клечка маслина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.