Добре дошли Приятели!
Ловджийски сос:
30 г. масло,1 с.л. брашно, 300 г. месен бульон, 100 мл. бяло вино, 3 бр. гъби, 2 малки глави лук, 3 с.л. олио, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. нарязан магданоз и чесън, сол, черен пипер, 1 ч.ч. прясно мляко.
Правим светла запръжка от маслото, лука, гъбите, доматеното пюре и брашното. Разреждаме с топлото мляко и варим 2 минути. След като се посгъсти се добавя и месния бульон, след което варим още 1-2 минути и добавяме бялото вино. Най-накрая се добавят нарязания магданоз и чесън и посоляваме соса. Сосът е подходящ за агнешко, свинско и телешко месо.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар