Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Мекици със сирене:


500 гр. брашно, 250 мл. хладка вода, 1 пакетче суха мая,
1 ч.л. оцет, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, сирене, растителна мазнина.


В купичка разтваряме маята с хладката вода, оцет, захар и солта и изчакваме да шупне. В голяма купа пресяваме брашното, слагаме 3-4 с.л.олио и добавяме маята. Замесваме тесто, което в началото е твърдо и след като го месите 5-10 мин. омеква и го оставяме да втаса. След като тестото е втасало накъсваме на топчета и ги разстиламе по дланта, в средата слагаме парче сирене и отново оформяме топче. Топчето разточваме с точилка, до желаната големина и дебелина и пържим в силно сгорещена маслена баня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.