Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Миникроасанчета:


250 г. маргарин, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 бакпулвер, 1/2 ч. л. сода,
150 г. настъргано сирене, 150 г. кашкавал, 4 ч. ч. брашно, сусам, 
1 ч. л.сол.


Маргаринът се разтопява и с останалите продукти се замесва тесто. Оставяте го в хладилника за 2 часа. Тестото го разделяте на 5 топки. Всяка топка разточвате и нарязвате на 16 триъгълника. Завивате от широката към по-тънката част. Намазвате кроасанчетата с жълтък, по желание наръсвате сусам. Кроасанчетата заради маргарина не изсъхват и могат да стоят цяла седмица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.