Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Мешана салата:

1 краставица4 домата1 зелена чушка3 стръка пресен лукзехтин,
лимонов соксоев сос, 100 гр. сирене.


Всички зеленчуци се нарязват по желание на по-дребни или на по-големи парчета. Прави се заливка от зехтина, лимоновия сок и соевия сос , като се разбива енергично с вилица или бъркалка. С получената хомогенна смес се залива салатата, разбърква се и се сервира в подходяща салатиера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.