Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Картофи соте:


1 кг. картофи, 1-2 глави лук, 3-4 с.л. масло, магданоз, копър, сол.


Картофите се измиват и сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. В маслото се задушава ситно нарязания лук, след което се прибавят картофите и се разбърква добре. Запичат се леко в слаба фурна за няколко минути. Посоляват се и се подправят със ситно нарязаните магданоз и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.