Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Руло от смляно месо:


смляно телешко месо 750 г, яйца 4 бр., моркови 150 г (2-3 бр.),
сухар 75 г (1 филия), растително масло 50 мл (1/4 чаена чаша),
гъби печурки 150 г, картофи 1 кг, кромид лук 100 г (1-2 глави),
червен и черен пипер, магданоз и сол на вкус.


Смляното месо се смесва с едро настъргания лук, 1 яйце, червения и черния пипер, ситно нарязан магданоз и сол на вкус и се разстила върху мокра дъска. Върху месото се изсипва предварително приготвената плънка от морковите и гъбите, нарязани на ситно и сварени в подсолена вода, сухара, накиснат във вода, трите яйца, сварени до твърдо и нарязани на малки кубчета, и малко сол. От месото и плънката се оформя руло, което се поставя в намазана с масло тавичка, полива се с мазнината и се пече в силно сгорещена фурна. Отстрани на рулото се поставят картофите, нарязани на дължина и посолени на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.