Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Агнешки чревца на фурна:


1 кг. агнешки чревца, 100 г. масло, червен пипер, черен пипер, сол на вкус.


Агнешките чревца се измиват добре, обръщат се и се измиват повторно, като се натриват със сол, за да паднат лигавите части. Сплитат се на плитка и се попарват с вряла вода. Изваждат се, поръсват се със сол, черен и червен пипер и се поставят в тавичка. Върху всяка плитка се слага масло на парченца. Пекат се на средно силна фурна до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.