Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Бърза баница:


3 яйца, 1 с. л. захар, 300 г. сирене, 3 с. л. олио, 1 и 1/2 ч. ч. кисело мляко, 1ч. л. сода бикарбонат, брашно колкото поеме (да стане гъста смес), 150 г. кашкавал.


Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се киселото мляко, олиото, брашното със содата. След като се разбърка добре сместа се прибавя и сиренето. Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тава. Пече се в умерена фурна. 10 минути преди изваждане от фурната се поръсва с настъргания кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.