Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Кисели краставички:


10 кг. краставички, 200 г. чесън, 3 връзки копър, 700 г. сол, 1 л. винен оцет, 10 л. вода.


Избират се млади краставички, приблизително с еднаква големина, желателно е да са с пъпчива повърхност. Най-подходящи са краставичките от сорта корнишон. Краставичките се измиват със студена вода, надупчват се с игла и се нареждат в съдове, на дъното на които се слагат вишневи листа, като помежду им се слагат скилидки чесън и копър. Отгоре се притискат с тежест. Заливат се със сол, оцет и вода така, че да се покрият на 4-5 см. със саламура. Съдът се затваря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.