Добре дошли Приятели!
Кисели краставички:
10 кг. краставички, 200 г. чесън, 3 връзки копър, 700 г. сол, 1 л. винен оцет, 10 л. вода.
Избират се млади краставички, приблизително с еднаква големина, желателно е да са с пъпчива повърхност. Най-подходящи са краставичките от сорта корнишон. Краставичките се измиват със студена вода, надупчват се с игла и се нареждат в съдове, на дъното на които се слагат вишневи листа, като помежду им се слагат скилидки чесън и копър. Отгоре се притискат с тежест. Заливат се със сол, оцет и вода така, че да се покрият на 4-5 см. със саламура. Съдът се затваря.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар